Sanastoa

Cocktailtilaisuus, ts. kokkarit

Tilaisuus ennen pääjuhlaa, jossa kutsuvieraat tuovat tervehdyksensä edustamaltaan taholta hallitukselle. Optiem 30v kokkarit pidetään yliopistolla Agorassa.

Iltajuhla

Akateeminen pöytäjuhla, johon kuuluu kolmen ruokalajin illallinen, puheita, palkitsemisia, lauluja ynnä muuta ohjelmaa. Juhlan päätteeksi vieraat pääsevät tanssimaan livemusiikin tahtiin. Iltajuhlassa vieraille on tehty valmiiksi istumajärjestys. Optiem 30v pääjuhla järjestetään Radisson Blu:ssa.

Jatkot

Iltajuhlasta vieraat siirtyvät bussikyydityksellä suoraan jatkopaikalle. Jatkoilla tarjolla on lisää syötävää, juotavaa ja musiikkia.

”Sillis” eli Silliaamiainen

Iltajuhlan jälkeisenä aamuna järjestettävä tapahtuma, jossa teemana on tällä kertaa 90-luku. Sillis on rennompaa hengailua, ruokailua ja juhlimista ja sen takia yksi odotetuimmista vuosijuhlaviikon tapahtumista.

Etiketti

OTY:n videosta löydät ohjeet mm. yhdistyksen nauhan käyttöön sekä yleisesti vuosijuhlille (alla myös ohjeita)

Pukukoodi

Pukukoodina on juhlapuku akateemisin kunniamerkein. Perinteisesti tämä tarkoittaa miehillä frakkia, mutta nykyaikana myös tumma puku (ei smokki) käy. Naisella tämä tarkoittaa kokopitkää mekkoa. Lisäksi naisilla pitkien hiusten tulisi olla kiinni. Juhlapuvuksi käy myös kansallispuku.

Silliksellä käytetään yleensä haalareita teemaan pukeutuen.

Akateemiset kunniamerkit

Akateemisia kunniamerkkejä kannetaan puvun vasemmassa rintamuksessa. Ansiomerkkien ja kv-mitalien kanssa ei käytetä taskuliinaa.

Kiltanauhan käyttö

Jos haluat pukea useamman kuin yhden yhdistyksen nauhan, tulee ne laittaa päällekäin asianmukaiseen järjestykseen. Esimerkkinä: OTY, Optiem ja OYY. Näistä päällimäiseksi tulee OYY, keskelle OTY ja alimmaiseksi oma kilta eli Optiem. Myös alumnit saavat käyttää nauhoja.

Miehillä puvun kanssa nauha puetaan kulkemaan oikealta olkapäältä viistosti alas vasemmalle. Nauha puetaan liivin alle ja pukuun pukeuduttaessa se kulkee solmion päältä. Iltapuvun kanssa nauha voidaan pukea joko ruusukkeeksi vasempaan rintaan tai kulkemaan ylhäältä vasemmalta alas oikealle. Iltapuvun kanssa ainejärjestönauha kulkee yleensä vartalon ympäri, ellei sitä solmi ruusukkeeksi. Nauhan ei tulisi koskettaa paljasta ihoa.

Yleisiä ohjeita

Pöytään saapuminen

Oman istumapaikan löydyttyä tulisi jäädä oman paikan kohdalle seisomaan, kunnes kaikki ovat paikalla. Odottaessa on kohteliasta esittäytyä omalle pöydälleen tai vähintään vierustovereille.

Maljan kohotus

Miehet kohottavat maljan ensin oikealla puolellaan istuvalle naiselle, sitten vasemmalle ja lopuksi suoraan edessään istuvalle. Naiset tekevät saman, mutta aloittaen vasemmalta.

Tunnelmia edellisiltä vuosijuhlilta