Urheilu

Optiemilaisille urheilu on tärkeä tekijä teekkarielämän menossa. Liikuntavuoroilla ja yliopiston urheilukisoissa ollaan aktiivisesti mukana vuodesta toiseen. Parhaiten kiltamme varmasti tunnetaan pesäpallossa, jossa mestaruuksia tuli huippuvuosina useita peräkkäin. Sittemmin painopistelajit ovat muuttuneet kiltalaisten urheilutaustojen mukaan lentopalloon ja jalkapalloon, joista odotetaankin kovaa menestystä. Myös beerpong on killassa erittäin suosittu illanviettojen ja bileiden aktiviteetti, mikä on näkynyt viime vuosina menestyksenä fuksibeerpong-kisoissa. Teekkariurheilun perinteitä vaalitaan kovalla kyykkäkulttuurilla, mistä osoituksena on edustus aina MM-kisoja myöten. Kiltahuoneemme biljardipöytä liikuttaa optiemilaisia myös kesken koulupäivän ja tarjoaa adrenaliinia nostattavia fiiliksiä luentojen välissä.
Urheiluun liittyvissä kysymyksissä voit lähettää viestiä urheiluvastaavallemme osoitteeseen urheiluvastaava@optiem.fi.

Lauri Iso-Koivisto
Urheilu­vastaava

Liikuntavuorot

Killan viikoittainen liikuntavuoro on Normaalikoulun yläasteen liikuntasalissa. Salivuorolla on yleensä pelattu lentopalloa tai sählyä, mutta myös muut lajit ovat mahdollisia.

Kiltamestaruuskyykkä

Kyykkämestaruudesta taistellaan vuoden alussa. Voittajajoukkueelle tarjoutuu paikka WCOK:iin.

Beachiem

Kesäloman aikana järjestettävä rantalentopalloturnaus, johon myös alumnitkin ovat
tervetulleita!

Sähliem

Sähliem on syksyisin järjestettävä killan sählyturnaus.

Pooliem

Pooliem on kiltahuoneella keväisin järjestettävä biljarditurnaus.

Laniem

Vuodenvaihteessa järjestettävä virtuaalinen pelitapahtuma (“lanit”) kiltalaisten kesken.

Bileet

Akateemiset alkajaiset

Kiltamme järjestää yliopiston lukuvuoden ensimmäiset opiskelijabileet yhdessä Ympäristörakentajakillan kanssa. Akateemiset Alkajaiset ovat ehdottomasti yhdet vuoden suurimmista opiskelijabileistä ja yleensä ne järjestetään kävijöiden runsauden johdosta Mango Discobarissa. Nämä bileet osoittavat fukseille, millaiset opiskelijabileet parhaimmillaan ovat, eikä niitä kannata jättää välistä mistään hinnasta!

ValeWappu

Noin kuukausi ennen Teekkariwappua järjestämme Ympäristörakentajakillan kanssa varaslähdön Wappuun ValeWapun merkeissä. Nämä pippalot eivät ole aivan yhtä suuret kuin Akateemiset alkajaiset, mutta varmasti yhtä hauskat!
Bileiden teema on vaihdellut vuosien varrella wapputeemasta aprillipäivään. Yleensä teema on jollain tapaa ajankohtainen. Bileissä on ollut erilaisia kilpailuja beerpongista livechat-kuvakilpailuun.

Sitsit

Optiem järjestää vuosittain muutamia sitsejä yksin ja yhdessä muiden kiltojen kanssa. Tärkeimmät ovat kuitenkin killan omat proffasitsit.

Proffasitsit

Loka-marraskuussa on kiltamme isännän taidonnäytteen paikka Proffasitsien muodossa. Proffasitseille kokoontuu opiskelijoista, alumneista ja osaston henkilökunnasta sekä sponsoreista koostuva sekalainen seurakunta. Sitsien perinteisiin kuuluu ruokailua, juomista, lauluja ja puheita. Nämä ovat yhdet hauskimmista killan tapahtumista, joissa kunnioitetaan vanhoja etikettejä esimerkiksi maljan nostoissa. Pukukoodina on miehillä tumma puku ja naisilla juhla-asu (ei kuitenkaan iltapuku).
Proffasitsit korvaavat vuosijuhlamme niinä vuosina, kun niitä ei järjestetä. Ne toimivat samalla myös joinakin vuosina fuksisitseinämme.

Vuosijuhlat

Vuosijuhlat ovat perinteikkäät viiden vuoden välein järjestettävät akateemiset iltajuhlat, joissa hyvän ruoan ja juoman lisäksi nautitaan teekkarilauluista, puheista sekä muista iltaan kuuluvista perinteistä. Optiem ry juhlistaa 30-vuotista taipalettaan vuoden 2021 lopulla.

Pikkujoulut

Marras-joulukuussa tapahtumakoordinaattori järjestää pikkujoulut. Pikkujouluissa on tarjolla jouluruokaa ja jälkiruuaksi ainakin piparia ja glögiä. Pikkujoulut on perinteisesti pidetty Teekkaritalolla ja ohjelmaan kuuluu killan fuksien joulunäytelmä, joista yleensä muille juhlaväelle jää vain hauskoja muistoja. Tietenkin juhlissa vierailee myös joulupukki!
Näihin juhliin on pukeuduttu yleensä pikkaisen tavallista parempiin bilevaatteisiin, mutta onpa sitä porukkaa haalareissakin nähty! Kaikki kiltalaiset ja alumnit ovat tervetulleita päättämään hallituksen työvuotta näihin juhliin.