Kun opiskelupaikka on varmistunut

Tervetuloa opiskelemaan tuotantotaloutta! Ensimmäiseksi käy vastaanottamassa opiskelupaikka ja ilmoittaudu läsnä olevaksi seuraavalle lukukaudelle. Aloita asunnon haku välittömästi, kun olet saanut opiskelupaikan, jottet jää taivasalle. Hae opintotukea Kelalta, lataa Tuudo-sovellus ja maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu. Tuudoon saa mobiiliopiskelijakortin, ja sovellus on hyödyllinen läpi opintojen. Ohessa on fuksivastaavan ja -apurin yhteystiedot, joihin voi olla yhteydessä, mikäli jokin asia askarruttaa.

Arttu Heikkinen
Fuksi­vastaava

Telma Nikola
Fuksiapuri

Tietopaketti Oulussa opiskelusta

  • Yliopisto sijaitsee n. 7 km päässä keskustasta, joten asuinpaikkaa valitessa kannattaa hetki miettiä. Yleisesti hyviä paikkoja ovat keskustan alue, Linnanmaa, Alppila, Tuira sekä Toppilansalmi.
  • Oulussa pyöräily on suosittua, sillä maasto on tasaista ja pyöräbaanat ovat hyvin hoidettuja. Kannattaa siis hankkia pyörä ja siihen järeä lukko!
  • Vapaa-ajan harrastuksia varten killalla on omia ryhmiä ja aktiivisia harrastajia, kannattaa lähteä rohkeasti mukaan! Pallopelejä voi harrastaa esim. Nallisportissa tai Linnanmaan liikuntahallissa. Sporttipassilla saa todella monista urheilupaikoista tuntuvaa alennusta.
  • Lataa Tuudo-sovellus ja liitä sinne sähköinen opiskelijakortti. Sillä saa todella monesta paikasta alennuksia, esim. opiskelijahintaisen ruuan saa Oulussa muualtakin kuin vain yliopiston ruokaloista (mm. keskustassa Pekuri).

Hyödyllisiä linkkejä asunnon hakuun:

PSOAS Sivakka Vuokraovi.com

Fuksivuoden tärkeimmät tapahtumat

Pallopäivä

Ensimmäinen tapaaminen opiskelukavereiden ja pienryhmäohjaajien kanssa ennen varsinaista opintojen aloitusta. Tuo mukanasi iloinen itsesi ja avoin mieli yliopistolle!

Fuksi-info

Syksyn paras infopläjäys, jossa tärkeimmät opiskelijajärjestöt esittäytyvät Teekkaritalolla. Virallisen osuuden jälkeen vieläkin päräyttävämpää ohjelmaa!

Hurmos

Oulun yliopiston ja OAMK:n yhteinen virallinen avajaisjuhla. Päivällä järjestömessut yliopistolla ja illalla ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyjiä ja hyvä meininki.

Fuksisuunnistus

Yksi fuksivuoden parhaimmista tapahtumista, jossa ryhmähenki tiivistyy kiertämällä hulvattomia rasteja.

Lättyilta

Rentoa tutustumista pienryhmäohjaajiin, opinto-ohjaajaan ja omaopettajiin sekä toki myös uusiin opiskelijakavereihin.

Lakinlaskiaiset

Fuksit saavat fuksilakit ja yleinen lakkilupa loppuu syyskuun viimeinen päivä.

Fuksisitsit

Tapahtuma, jossa fukseille opetetaan, millaista on olla akateemisissa pöytäjuhlissa eli sitseillä.

Fuksiurheilukisat

Fuksit kisaavat ryhmissä toisiaan vastaan teekkariurheilulajien merkeissä.

Fuksilauluilta

Lauluilta, jossa opetellaan Teekkarilauluja.

Wappu

Opiskelijavuoden kohokohta! Noin viikon mittainen juhla, jota ei kannata missata!